De henna brow treatment is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft.

De eerste tijd is bijtekenen niet meer nodig. Brow henna blijft 5 tot 10 dagen op de huid en 5/6 weken op de haren zichtbaar, afhankelijk van het huidtype en de juiste nazorg en mits er geen reinigingsproducten rond de wenkbrauwen worden gebruikt.

Hoewel henna natuurlijk al eeuwenoud wordt gebruik, is brow henna de nieuwste trend op wenkbrauwgebied. Henna is een geweldig alternatief voor gewone wenkbrauwverf. Want er komt geen ammoniak en oxidant aan te pas.

De behandeling

BROWMAPPING
Door middel van speciale meetpunten, een meetlint sticker en gekleurd touw wordt de wenkbrauwvorm uitgetekend op jouw gezicht. Op deze manier weten wij precies de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen te creëren.

VERVEN MET HENNA

Na het uittekenen mixen wij de henna met rozenwater tot een pasta welke als het ware in de huid wordt gedrukt. Dit zorgt er voor dat niet alleen de haren gekleurd worden maar ook de huid. Hierdoor krijg je vollere en strakkere wenkbrauwen dan alleen verven.

HARSEN
Er wordt met een milde wax geharst welke geschikt is voor de gevoelige huid. De hars zit in een mini roller waardoor de wenkbrauw super strak gevorm kan worden.

EPILEREN
Met een pincet epileren we de kleinste en resterende haartjes. Voor de perfecte wenkbrauwen!

TRIMMING
Te lange haartjes knippen we af. Wenkbrauwen worden hierdoor strakker, omdat er geen uitstekende haartjes boven de wenkbrauwen uitkomen.

Nazorg

Welke nazorg regels moet ik volgen?

Voor langer behoudt van de Henna Brow zijn er een aantal adviezen

  • Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water (ook stoom beïnvloed de henna);
  • Gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost de verf op de huid op.
  • Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen;
  • Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 24 uur alleen met water;
  • Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven.

Verschil met henna tinten en verven van de wenkbrauwen

Een gewone wenkbrauw verf is bedoeld om de haartjes een kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijkt de wenkbrauw voller. Gaatjes kunnen niet opgevuld worden. Het effect is 3 a 4 weken zichtbaar.

Henna verf is een dikke pasta die stevig op de wenkbauw geduwd word. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierbij kunnen gaatjes wel opgevuld worden.  De wenkbrauwen lijken voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen.